Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolilla Heleniä – siellä, missä maailman parasta kaupunkienergiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tavoitat kirjoittajat osoitteesta blogi(at)helen.fi tai etunimi.sukunimi(at)helen.fi.

 

Juhani Aaltonen

Juhani Aaltonen on aina ollut kiinnostunut ympäristöasioista, mikä toi hänet kaukolämmön ja -jäähdytyksen pariin. Hänen tehtävänään on varmistaa, että lämpöä riittää myös talvipakkasilla ja että kaukolämmöllä parannetaan jatkossakin kaupunki-ilman laatua. Juhanin kiinnostus lämmittämiseen heräsi jo alle kouluikäisenä, kun hänen kotitaloaan lämmitettiin aurinkoenergian ja öljyn yhdistelmällä.

Tea Erätuuli

Tea Erätuuli

Tea Erätuuli pohtii tulevaisuuden energiantuotantoa. Hänen mukaansa tehokkaasta kolmoistuotannosta on hyvä ponnistaa ja kestävä energiajärjestelmä koostuu monipuolisista energianlähteistä.

Sofia Grönroos

Sofia Grönroos

Sofia Grönroos on tiiviisti mukana voimalaitosten biopolttohankkeissa ja ympäristölupaprosesseissa. Vapaa-aikansa Sofia viettää Sipoon metsissä Oona-hevosen kanssa.

Kiira Happonen

Kiira Happonen työskentelee tuotannon suunnittelun ja uusiutuvan energian lisäämiseen liittyvien hankkeiden parissa. Erityisesti Kiiraa kiinnostavat biopolttoaineet. Ympäristötaloustieteilijä nauttii oppiessaan jatkuvasti uutta myös tekniikasta.

Pirjo Jantunen

Pirjo Jantunen

Pirjo Jantunen edistää Helenissä ympäristön ja ihmisten huomioon ottamista. Hän uskoo, että yhteiskuntaa uhkaavat ympäristöongelmat ratkaistaan teknologian ja ihmisten yhteistyöllä. Pirjon mielestä vastuullinen yritys ottaa sidosryhmät mukaan toimintansa kehittämiseen.

Atte Kallio

Atte Kallio

Atte Kallio kehittää uutta energiaa. Ajankohtaisia hankkeita ovat mm. Kalasataman älykäs energiajärjestelmä, aurinkosähkö, maanalaiset kaukojäähdytyskeskukset sekä voimalaitosten päästöjen vähentäminen. Atte on varastoinut vasta valmistuneen kotinsa hirsirunkoon suuren määrän hiiltä ilmakehästä, jotta hän voi hyvällä omalla tunnolla hakea joka vuosi terveelliset turskat ja kissakalat kaukaa Pohjois-Norjasta.

Juha Karppinen

Juha Karppinen

Juha Karppinen kehittää uusia tapoja energiavirtojen hallintaan. Hänen visiossaan kaikki energian käyttäjät ja tuottajat aina kahvinkeittimistä aurinkovoimaloihin asti muodostavat tulevaisuuden älykkään ja energiatehokkaan ekosysteemin. Visioinnin ulkopuolella Juha viihtyy kitaran varressa sekä perheen parissa.

Perttu Lahtinen

Perttu Lahtinen

Perttu Lahtinen kehittää älykkäitä energiajärjestelmiä, sähköistä liikennettä, aurinkoenergiaa ja pienimuotoista hajautettua energiatuotantoa. Hän haluaa saada aikaan konkreettisia ratkaisuja nopeasti muuttuvalle energiasektorille. Vapaa-ajallaan Perttu puuhastelee mielellään mökillä lastensa kanssa.

Markus Logren

Markus Logren

Markus Logren haluaa olla aktiivisesti mukana energiavallankumouksen keskiössä luomassa parempaa tulevaisuutta. Tällä hetkellä häntä työllistävät etenkin kysyntäjoustoon liittyvät hankkeet. Markus tunnustaa, että arjessa oma kysyntä muuttuu joustamattomaksi kaupan karkkihyllyn kohdalla.

 Teemu Nieminen

Teemu Nieminen

Teemu Nieminen vastaa Hanasaaren ja Salmisaaren pelletinpolttoprojektien vetämisestä. Hän innostuu uudesta teknologiasta ja isoista koneista kuten insinöörin kuuluukin. Vapaa-ajallaan Teemu vaihtaa pelletit palloihin, valikoimaan kuuluvat sekä pesä-, sulka- että lentopallo.

 Anni_Sarvaranta

Anni Sarvaranta

Anni Sarvaranta on luonteeltaan kehittäjä, joka innostuu ihmisten kanssa keskustelusta, järjestelmätason ajattelusta ja hyvin perustelluista näkemyksistä.  Hän on muutosagentti, joka haluaa luotsata Helenin toimintaa entistä asiakaskeskeisempään suuntaan.

Rauno Tolonen

Rauno Tolonen

Rauno Tolonen on energiatehokkuuden puolestapuhuja. Hän etsii ratkaisuja, joista hyötyvät niin kuluttajat kuin energiayrityskin – ympäristöä unohtamatta. Vapaa-ajallaan Rauno lataa akkuja kalastuksen parissa, vaikka tiedostaakin ettei vetouistelu ole niitä kaikkein energiatehokkaimpia tapoja kalastaa.

Seija Uusitalo

Seija Uusitalo

Seija Uusitalo lähestyy Helenin asiakkaita ja sidosryhmiä Helen-lehtien kautta. Seijan sydän sykkii puutarhalle, käsillä tekemiselle ja luovuudelle, mutta sieltä löytyy myös järjestelmällinen pikku-insinööri, jolla on tarve tehdä vaikeistakin asioista ymmärrettäviä.

Maiju Westergren

Maiju Westergren luotsaa Helenin vastuullisuutta ja yhteiskuntasuhteita. Hänen mielestään energia-ala on täynnä mahdollisuuksia ja mielenkiintoisia ratkaisuja. Vapaa-ajallaan Maiju koputtelee flamenco-kengillään parketteja säälimättä.

Blogiin kirjoittavat myös Timo ArponenMarina Galkin-Aalto, Heikki Hapuli, Kirsi Huttunen, Anna Häyrinen, Sanna Jääskeläinen, Jouni Kivirinne, Jussi Kukkonen, Eero Kaartokallio, Kosti KoskiHeli KuusistoMarkus Lehtonen, Sari Loukasmäki, Kaj Luukko, Harri Mattila, Tommi Nukarinen, Aleksi Nurmi, Minna Näsman, Tuomas OjanperäMarkus Parviainen, Johanna PeräläHannu Pikkarainen, Ossi Porri, Janne Rauhamäki, Reima Rynö, Antti Saikkonen, Kriistiina SiilinPasi Solanto, Lauri Taipale, Karita Visuri, Sari Väätäjä, Niko Willman ja Anu Ylänen.