TyttojatietokoneHaasta itsesi ja kehitä avoimeen lähdekoodiin perustuva ratkaisu sähkövaraston käytön optimoimiseksi.

Energiantuotanto on nykypäivänä jatkuvaa tuotannon ja tekniikan optimointia. Työskennellessämme energiatehokkuuden kehittämiseksi törmäämme usein teoreettisiin ja käytännöllisiin haasteisiin. Silloin tällöin tutkimustyössä tulee vastaan pulmia, joiden ratkaisua voi lähestyä useasta eri näkökulmasta. Oma ratkaisu ei välttämättä ole kaikkein paras, usein hyötyä on ulkopuolisesta näkökulmasta.

Eräs tällainen optimointipulma tuli vastaan sähkövarastohankkeessamme. Pulma on matemaattinen ja liittyy sähkövaraston käyttöön kysyntäjoustossa sähkön tukkumarkkinoilla. Tehtävä on haastava mutta selvästi rajattu, joten ajattelimme pulman ratkeavan parhaiten pienellä kilpailulla.

Kilpailun tarkoituksena on luoda kenen tahansa käytettävissä oleva, avoimeen lähdekoodiin perustuva algoritmi, jossa sähkövarastoa ladataan edullisella sähköllä ja puretaan kalliilla. Kilpailu on avoin kaikille, mutta sopii erityisesti opiskelijoille. Kilpailun kautta saamme ideoita ja samalla kokeilemme uudenlaista lähestymistapaa ongelman ratkaisuun hyödyntäen joukkoistamista.

Kilpailuaikaa on 1.2.2015 saakka. Toimivimman ratkaisun palauttanut saa palkinnoksi 500 euron lahjakortin Verkkokauppa.comiin. Lue lisää kilpailusta täältä (in English).