Viikinmäessä Lahdenväylän varrella sijaitsee yksi sähköverkon solmupiste, joka on helppo huomata keltaisesta voimajohtopylväästä, maisemaportaalista. Se on nyt saanut nimen: Viikin Keltakoipi.

Helen Sähköverkko järjesti helmi-maaliskuussa nimikilpailun Viikinmäkeen valmistuneesta uudesta sähköverkon maisemaportaalista. Saimme kilpailuun huikeat 750 nimiehdotusta! Nimikilpailun ja maisemaportaalin saama suosio osoittaa, että sähköverkon maisemalliset rakenteet kiinnostavat.

Nimiehdotuksissa korostuivat etenkin termit, jotka viittasivat sähkötekniikkaan, pääsuunnittelijaan, maantieteelliseen sijaintiin sekä energiayhtiöön.

Tuomariraadissa käytiin kirjaavakin keskustelua ja loppusuoralle pääsi monta hyvää ehdotusta. Lopulta raati päätyi ehdotukseen Viikin Keltakoipi. Se on maisemaportaalia fyysisesti kuvaava, paikallistuu Viikin alueeseen ja sointuu samaan tapaan kuin Antin askeleet.

Voittaneen nimiehdotuksen antoi Teuvo Kurttio ja hänet palkitaan Applen iPad -tabletilla. Kiitämme kaikkia nimikilpailuun osallistuneita!