Australianpaimenkoira Scifi löysi maan alla sijaitsevalta Ilmalan sähköasemalta monta ihmistä.

Pelastuskoirat_OH1B7938-scifi

Pelastuskoira Scifi saa etsintäpalkkiona lelutuokion.

Scifin löytämät henkilöt olivat piiloutuneet maanalaisen sähköaseman tiloihin pelastuskoirien harjoitusta varten. Scifi kuuluu emäntänsä kanssa Espoon Pelastuskoiriin. Scifi ja sen pelastuskoirakaverit harjoittelivat pelastamista vaativissa olosuhteissa maan alla.

Helenin maanalainen tunneliverkosto tarjoaa eksoottiset olosuhteet harjoituksille: suunnistaminen pimeissä tunneleissa on ihan erilaista kuin maan päällä. Niin koiran kuin ihmisenkin suuntavaisto joutuu luolastoissa koetukselle.

Kasvava Helsinki tarvitsee lisää siirtoyhteyksiä

Sähköverkkoyhteydet kulkevat Helsingissä lähes kokonaan maan alla. Myös kokonaisia sähköasemia on rakennettu maan alle, Ilmalan lisäksi esimerkiksi Kolmen sepän patsaan alla Stockmannin kohdalla sijaitsee Kluuvin sähköasema.

Ilmalan sähköasema on aivan uusi. Asemalla viimeistellään parhaillaan prosessilaitteistojen asennuksia, minkä jälkeen se liitetään 20 kilovoltin jakeluverkkoon. Kokonaisuudessaan uusi maanalainen sähköasema on valmis kesällä 2015. Länsi-Pasilaa rakennetaan parhaillaan tiiviimmäksi, ja tulevina vuosina rakennetaan lisää myös Keski- ja Pohjois-Pasilassa. Uusi sähköasema tarvitaan, jotta alueilla pystytään takaamaan laadukas ja toimitusvarma sähkönjakelu.