Blogin ensimmäisissä kommenteissa lukijamme maalailevat kuvaa siitä, mihin mahdollisesti olemme menossa, kun kohteena on hiilineutraali tulevaisuus. Haluamme kuulla siitä aiheesta lisää.

Inspiraatioksi kysyimme Hanasaaressa 4.10.2012 vierailleilta fyysikkoalumneilta, miten heidän mielestään kohti hiilineutraalia tulevaisuutta kannattaisi edetä.

 

Aiemmassa kommentissaan ”Jari” kirjoittaa lyhennellysti näin:

Hiilineutraalissa Helsingissä vuonna 2050 asunnot ovat älyverkossa. Asukkaat ohjaavat omaa kulutustaan kännykällä, energian hinnan mukaan. Alueen energian kulutus on puolittunut nykyisestä ja kiinteistöt tuottavat 20-30% energiantarpeesta. Talot ovat energiaomavaraisia maalis-lokakuun ja tuottavat ylimääräistä energiaa touko-elokuun. Sähkö myydään verkkoon. Kaukolämpöä tuotetaan Helsinkiin biokaasulla, lämpöpumpuilla, biopolttoaineilla ja auringolla. Helsingin edustalla pyörii 100 tuulivoimalaa nimellistehoiltaan 5-10 MW.

Lue koko kommentti täältä, tai jos jo sait langan päästä kiinni: kerro, miltä sinun hiilineutraali Helsinkisi vuonna 2050 näyttää!