Helenin ensimmäisen pellettilämpölaitoksen rakennusprojektissa saavutettiin joulukuussa merkittävä virstanpylväs, kun kattilalaitoksen perustustyöt pääsivät alkamaan.
1000_pellettilamppari_tyomaa

Helsingin Salmisaareen rakennetaan Suomen suurin pellettikattila. Kuvassa pellettilämpölaitoksen perustustöitä valmistelevia maanrakennustöitä.

Joulu- ja tammikuussa maahan valetaan betoniset perustukset, joiden päälle aletaan helmikuussa rakentaa varsinaista lämpölaitosrakennusta teräsrakenteineen ja betonielementteineen. Ennen perustustöiden aloitusta paljas kalliopinta kaivettiin esiin, mitattiin ja tasoitettiin.

Laitossuunnittelua eri osa-alueilla on tehty tarmokkaasti pitkin syksyä hyvässä yhteistyössä laitostoimittaja Valmetin ja muiden yhteistyökumppanien kanssa. Suunnittelu jatkuu yhä, edeten koko ajan tarkemmalle tasolle.

Suomen suurin pellettikattila

Kevättalvella alkaa laitoksen kuumavesikattilan ja pian sen jälkeen myös muiden laitteiden ja putkistojen asennus. Mekaaniset asennustyöt, kuten myös sähkö- ja automaatioasennukset, jatkuvat kesän yli. Ensi syksynä alkaa laitoksen käyttöönottovaihe, jossa testataan ensin kunkin laitteen ja sitten osajärjestelmän toimiminen yhdessä laitoksen automaatiojärjestelmän kanssa.

Lokakuussa urakka on jo niin pitkällä, että pääsemme ihailemaan pellettiliekkiä kattilan tulipesässä. Jos kaikki menee nappiin, pääsemme jo kelien kylmetessä tuottamaan verkkoon uusiutuvaa kaukolämpöä laitoksen testaamisen yhteydessä. Laitoksen virallinen valmistumisaika on vuoden 2018 alussa.

Seuraamme Suomen suurimman pellettikattilan, ja samalla Helenin ensimmäisen pellettilämpölaitoksen rakennustöiden etenemistä Helenin blogissa jatkossakin.

Pellettilämpölaitoksen perustustöitä valmistelevia maanrakennustöitä Salmisaaressa.

Pellettilämpölaitoksen perustustöitä valmistelevia maanrakennustöitä Salmisaaressa.