YVA-koordinaatioryhmän 14. kokous

Ystävänpäivänä lounaan jälkeen Helsingin Energian neuvotteluhuoneesta kuuluu hihitystä. YVA-koordinaatioryhmä kokoontuu neljättätoista kertaa.

On ehditty tämänhetkisen version sivuille 189–190. Timo keskeyttää, kun joku erehtyy puhumaan prosessista. ”Tää on nyt kuitenkin toivottavasti projekti”.

Kokous Joonas ja AnttiAntin mielestä kalastajien rysät karttakuvassa alkavat muistuttaa sauvabakteereita. Sofialle kerrotaan, että lyhennys ”mpy” tarkoittaa metriä merenpinnan yläpuolella. Leena huomauttaa, että toisaalta miinusmetriä-mpy varmaankin tarkoittaa, että merenpinnan alapuolella.

Markun koneella näkyy ihan himmeän harmaana uusi voimalaitos, printteri ei pysty sitä piirtämään. Etsi siinä sitten kymmentä eroavaisuutta.

Kokous Kaisa Leena Ilkka”SrHkMr?”, ihmettelen. ”Sorahiekkamoreeni, ei virhettä, on vaan tarkasti sanottu asia”, konsultit vastaavat. ”Kansaan uppoavaa tekstiä. Sitä ELYkin toivoi”, toteaa Ilkka.

Kaisalla on ratkaisu papereissaan: ”Täällä lukee, että Joonas korjaa”.

Maaliviivan yli ollaan kampeamassa teosta, jonka asemakaavat jäävät värittömiksi, mutta kokonaisantoisuusindeksi korkealle.

 

Faktaa:
Ympäristövaikutusten arviointimenettely biopolttoaineiden lisäämiseksi Helsingin energiantuotannossa alkoi syksyllä 2012. Yhteysviranomaisena toiminut Uudenmaan ELY-keskus asetti YVA-ohjelman eli suunnitelman tehtävistä selvityksistä nähtäväksi helmikuussa 2013. Kevät, kesä ja syksy 2013 kuluivat selvityksiä tehdessä ja niistä raportoidessa.

Käytännön työn ovat tehneet Ramboll Oy:n ja Helsingin Energian asiantuntijat. Tavoitteena on saada YVA-selostus ELY-keskuksen kautta kaikille nähtäväksi ja kommentoitavaksi maaliskuussa 2014. Lue asiallisempi reportaasi työn vaiheista tänään ilmestyneestä Helen-lehdestä.