Tuulimylly

Tuotamme sähköä tuulivoimalla Suomen Hyötytuuli Oy:n kautta. Tuulivoimalat sijaitsevat Porissa ja Raahessa.

Minulla oli kesällä mahdollisuus seurata nuorten ideapajatyöskentelyä Safari-leirillä, jossa nuorille annettiin konkreettinen energiaan liittyvä ongelma ratkaistavaksi.

Oli aivan mahtavaa katsoa sitä ennakkoluulottomuutta, jolla he työhön tarttuivat ja ideoivat ratkaisuja. Samaa ennakkoluulottomuutta tarvitaan, jos Helsinkiin halutaan esimerkiksi oma tuulivoimala.

Tulemme lisäämään uusiutuvan energian tuotantoa 20 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä. Tuulivoimalla voisi olla tässä oma tärkeä rooli. Olemme ideoineet, että voisimme rakentaa uusiutuvan energian kokeilupuiston johonkin Helsingin ulkosaareen. Siellä voisi testata tuulivoimaa, aurinkovoimaa ja sähkönvarastointia sekä niiden sopivuutta merelliseen ympäristöön.

Tuulivoimala on vaikuttava maisemallinen elementti, joka ison kokonsa vuoksi näkyy kauaksi. Tuulivoimala voisi myös olla komeana porttina ja sisääntulona laivoille ja veneilijöille merelliseen Helsinkiin. Sen suunnittelussa on otettava huomioon useita ympäristöön liittyviä kysymyksiä, joista tärkeimmät ovat varmaankin melu ja välke sekä lintujen muuttoreitit. Nämä otetaan tarkkaan huomioon kaavoitusprosessin ja ympäristöluvituksen aikana.

Toivomme, että helsinkiläiset osallistuvat keskusteluun ja kertovat meille, minne tuulivoimaa voisi rakentaa. Ideoita voi vaikka heittää tänne blogiin!

Tutustu nykyisiin tuulivoimaloihimme ja meneillään olevien tuulivoimahankkeidemme etenemiseen.